Základná škola Jakubov

Školský vzdelávací program PDF Tlačiť E-mail
V školskom roku 2012/2013 je školský vzdelávací program obohatený o  tieto nové a zaujímavé predmety:
Hravá matematika - základné učivo matematiky približujeme netradičným ,hravým spôsobom . Využívame najmä prácu na interaktívnej tabuli ,práca na počítačoch a manipuláciu s modelmi.
Cieľom predmetu je  ukázať žiakom , že ja matematika  môže byť zábavná.
Tvorivé písanie -  v tomto predmete sa zameriavame nielen na písanie, ale aj na prácu s textom, čo je príprava, pre predmet Práca s textom na druhom stupni.  Snažíme sa o čítanie s porozumením, čo znamená, aby žiaci vedeli nielen mechanicky čítať, ale aj rozmýšľať nad tým, čo čítajú, porozumeli textu. Pracujeme so slovami, tvoríme rýmy, učíme sa písať príbehy, rozvíjame fantáziu a tvorivosť detí.
Regionálna  výchova – žiakom približujeme zvyky a tradície nášho regiónu. Spoznávajú minulosť pomocou obyčajou, piesní , krojov a rýmovačiek, prekáračiek. Spoznávajú krásy prírody nášho regiónu, pamätihodnosti a prírodné úkazy.
Dopravnú výchovu – pripravujeme žiakov na bezpečný pohyb na komunikáciách ako chodci, ale aj ako cyklisti. Učia sa základom dopravných pravidiel, značiek, povinnej výbave cyklistu, ako aj poskytnúť prvú pomoc v prípade núdze, zavolať pomoc.
Osobné financie- predmet zlučuje viaceré zložky: prácu s financiami, plánovanie budúcnosti, porovnávanie trhových stratégii a ponúk trhu. Cieľom predmetu  je pripraviť žiakov na hospodárenie s financiami , ktoré by malo byť prípravou na rodinný život , podnikanie , plány do budúcnosti.
Práca s textom -prispeje k zlepšeniu vyjadrovacích schopností žiakov, orientácii sa v literárnych žánroch, kladný vzťah k beletrii a posilní  čitateľskú gramotnosť.
Environmentálna výchova - cieľom predmetu je zvýšiť vedomosti žiakov o vlastnom zdraví, dôležitosti prevencie a správnej výživy, o vplyve životného prostredia na živočíšne aj rastlinné organizmy, ďalej sa učia o ochrane prostredia, vody, vzduchu a o odpadoch a recyklácii
Mladý záchranár- predmet zahŕňa prvú pomoc, civilnú ochranu a dopravnú výchovu, žiaci sa učia správne reagovať v krízových situáciách, poznať postupy poskytovania prvej pomoci , ale aj sa vyhýbať nebezpečným situáciám a látkam
Osobnostný rozvoj žiaka - predmet učí žiakov poznávať a rozvíjať svoju osobnosť. Učí poznávať vlastnú rodinu a postavenie jednotlivých členov rodiny. Prínosom do budúcnosti je poznanie vlastnej osobnosti , svoje vlastnosti , poznanie minulosti , rodokmeňa vlastnej rodiny a budovanie vzťahu k rodinnému životu.


Posledná úprava ( Štvrtok, 26 Marec 2015 09:33 )
 

IŽK - rodičia

IZK


 

Zverejňovanie dokumentov


Partneri