Základná škola Jakubov

Jakubovské micro:bity PDF Tlačiť E-mail
altPočas celého šk.roka deviataci na hodinách informatiky získavali zručnosti pri programovaní s micro:bit_mi. Naučili sa konštruovať elektrický obvod, zapojiť ho a naprogramovať. Programovaním vytvorili zaujímavé projekty s ovocím, ktoré zmenili na hudobný nástroj, programovali jednoduché hry, sirénu sanitky a ďalšie kódovanie.
Aktivity s micro:bit_mi podporil Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. alt


Zo žiackych reakcií  vyberáme:
“Hodiny s micro:bitom boli v pohode. Naučili sme sa veľa nových vecí. Robili sme ovocné piano, kalkulačku a ďalšie zaujímavé veci. Aj keď nie som zaujatá v IT oblasti, hodiny má bavili.”
“Na hodinách sa mi veľmi páčilo, bolo to zaujímavé a veľa vecí sme sa naučili.❤️”
“Úlohy s micro:bitom sme začali robiť cez online hodiny, takže to nebolo také zaujímavé ako teraz. Neskôr v škole to bola celkom zábava a robili sme veľa zaujímavých kódov. Naučili sme sa veľa nových vecí. Hodiny sa mi páčili”
“Na hodinách sa mi veľmi páčilo. Boli to príjemné hodiny. Naučil som sa robiť s micro:bitom veľa vecí napr. kompas, kalkulačku atď.”
“Môj celkový dojem z tohtoročnej informatiky je kladný. Na jednej strane nemám vôbec rád, respektíve až neznášam robotiku ako vetvu informatiky, moja obľúbená stránka je skôr práca v exceli úzko spojená s matematikou, teda grafy, matematické operácie, porovnávanie atď. No musím uznať, že ako som sa bál toho, že to pre mňa dopadne fiaskom, teda že budem z toho absolútny analfabet, tak som až na malé problémy tomu rozumel a vedel som sa zapojiť do procesu. Ďakujem Vám, že ste mali so mnou trpezlivosť, pretože mi to išlo asi pomalšie. Celkovo sa mi páčilo.”
 
Žiakom deviateho ročníka ďakujeme za spoluprácu, veľkú trpezlivosť a nevzdávanie sa :)
1
1 1
2
2 2
3
3 3
4
4 4
5
5 5
6
6 6
7
7 7


Posledná úprava ( Pondelok, 14 Jún 2021 21:49 )
 

IŽK - rodičia

IZK


 

Zverejňovanie dokumentov


Partneri